Goede doel

Tijdens de Maasstadloop kan jij samen met alle andere lopers een steentje bijdragen aan een goed doel: de G-atletiek van atletiekvereniging PAC, zodat mobiliteit en zelfstandigheid van sporters met een beperking kan worden verbeterd. De leden van de G-groep lopen zelf ook mee met de Maasstadloop.
Sinds 2016 is er binnen onze atletiekvereniging een G-groep actief. Deze groep is bestemd voor mensen met een verstandelijke beperking en bedoeld om op eigen niveau atletiek te beoefenen.
De trainers Willem Schmidt en Sophie Hunter hebben ervaring in de omgang met deze doelgroep. Willem trainde bij PAC een van de hardloopgroepen. Bovendien doet hij vrijwilligerswerk  met mensen met een beperking of dementie. 

Willem Schmidt over zijn G-groep:

'Momenteel  bestaat de groep uit 7 atleten. De groep is sinds de start kleiner geworden. Eén atleet traint nu mee in een andere groep bij PAC. Die atleet wilde meer aan wedstrijden meedoen. Een ander groepslid is vertrokken om gezondheidsredenen. Tijdens de training, die niet veel afwijkt van andere groepen, wordt extra aandacht aan coördinatie en algemene motoriek besteed. We trainen uitsluitend op het sportcomplex. Omdat er nogal wat verschil in de groep is, mogen we hen niet uit het oog verliezen. In de toekomst willen we dat zij aan wedstrijden deelnemen. Zij moeten echter eerst aan een goede basis werken. We hopen, met o.a. de medewerking van het bestuur, op uitbreiding van onze G-groep.'

Informatie over lid worden van de G-groep

De training is voor alle leeftijden en in principe alleen op donderdagavond van 18:30 uur tot 19:30 uur. Alle onderdelen van de atletiek worden beoefend, voor zover die bij jou passen. De eerste paar trainingen kunnen geheel vrijblijvend worden gevolgd, zodat je op je gemak kunt bekijken of je atletiek én ook de groep leuk vindt.
Je bent hartelijk welkom. De trainers staan voor je klaar. Inschrijven voor proeftrainen kan je via dit formulier.
Heb je nog vragen neem dan contact op met het verenigingsbureau: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

De training is voor alle leeftijden en is in principe alleen op donderdagavond van 18:30 tot 19:30 uur.

In principe worden alle onderdelen van de atletiek beoefend voor zover dat bij de atleet of atlete past. De eerste paar trainingen kunnen geheel vrijblijvend worden gevolgd zodat je op je gemak kunt bekijken of je atletiek én ook de groep leuk vindt.

Je bent hartelijk welkom en we staan voor je klaar. Inschrijven voor proeftrainen kan via dit formulier. Heb je nog vragen neem dan contact op met het verenigingsbureau: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Zondag 13 September 2020

 

 

"Hardlopen in kralingen was nog nooit zo leuk!"